Κοντα στην εξαρθρωση μεγαλου κυκλωματος κλοπης γουρουνοσκυλων

Πολύ κοντά στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος που κλέβει κυνηγετικούς σκύλους βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Το κύκλωμα είχε εξαπλώσει τα πλοκάμια του από το Διδυμότειχο έως την Αρκαδία με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, με τον εγκέφαλο του κυκλώματος να βρίσκεται στη Θεσσαλία!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνος - Κυνήγι» αναμένεται (αν δεν έχει ήδη γίνει σήμερα) η προσαγωγή των εγκεφάλων του κυκλώματος στα τμήματα Ασφάλειας πόλεων της Θεσσαλίας.

Ολα άρχισαν τον Ιούλιο του 2011 όταν κλάπηκε, με νυχτερινή διάρρηξη, ένα γουρουνόσκυλο από σπίτι μέλους παρέας γουρουνοκυνηγών στο χωριό Στέρνα Ορεστιάδος. Τον Αύγουστο του 2012 με την ίδια μέθοδο κλάπηκαν άλλα δύο γουρουνόσκυλα από σπίτι στο Διδυμότειχο. Ενώ πριν από έναν χρόνο ακριβώς, κλάπηκε άλλο ένα γουρουνόσκυλο πάλι από την περιοχή της Ορεστιάδας.
 
Τελευταία διάρρηξη
 
Μετά την τελευταία διάρρηξη, οι γουρουνοκυνηγοί του Εβρου αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Επικήρυξαν τους δράστες και άρχισαν τις έρευνες. Ο Στέλιος Κουντουράς από τα Ρίζια Ορεστιάδος είναι µέλος της παρέας που έχασε τον σκύλο του το 2013, όταν ο φόβος είχε κυριαρχήσει στην ευρύτερη περιοχή του Εβρου αφού µόλις µια οµάδα είχε καταφέρει να φτιάξει ή αγόραζε κάποιο καλό σκυλί, αυτό έπεφτε σύντοµα θύµα κλοπής, µε νυχτερινή διάρρηξη, όσο καλά φτιαγµένο και αν ήταν το κουµάσι.
Οι ιδιοκτήτες των σκύλων επικοινώνησαν µε πολλές παρέες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ψάχνοντας απεγνωσµένα τους σκύλους ενώ έπεσαν πολλές φορές θύµατα επιτήδειων που προσπαθούσαν να τους πάρουν τα χρήµατα από την επικήρυξη.
 
Πριν από µερικές µέρες µια πληροφορία για έναν από τους δύο σκύλους που κλάπηκαν τον Αύγουστο του 2012 από το Διδυµότειχο, έφτασε στην παρέα, κινητοποιήθηκαν και ο σκύλος εντοπίστηκε κάπου στην Αρκαδία. Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως αξιόπιστη και έτσι ο Δηµήτρης Καµάριος, ο πατέρα του και ο Στέλιος Κουντουράς έκαναν το ταξίδι από τον Εβρο στην Αρκαδία.
Οι τρεις φίλοι πήγαν κατευθείαν στην Ασφάλεια Τρίπολης για να γνωστοποιήσουν το τηλεφώνηµα που δέχτηκαν και τις πληροφορίες που είχαν. Ο διοικητής της Ασφάλειας που είναι και κυνηγός εντοπίζει τον «νέο ιδιοκτήτη» του σκύλου και µετά από 2 περίπου χρόνια οι τρεις φίλοι αντικρίζουν τον έναν από τους δύο σκύλους που κλάπηκαν τον Αύγουστο του 2012. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη. Ποιος φανταζόταν ότι µετά από δύο χρόνια θα έβρισκαν τον σκύλο τους. Ενα σηµάδι στον σβέρκο του σκύλου δεν αφήνει καµιά αµφιβολία ότι ο σκύλος είναι δικός τους, ενώ η επιβεβαίωση έρχεται από τον έλεγχο του microchip.
 
Φυσικά το ότι βρήκαν τον σκύλο δεν σηµαίνει ότι ο νέος κάτοχός του είναι και αυτός που τον έκλεψε. Εκεί αρχίζει η δουλειά της Αστυνοµίας. Η Ασφάλεια Τριπόλεως άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης και τα στοιχεία οδήγησαν σε πόλη της Θεσσαλίας.
Σύµφωνα µε έγκυρες πληροφορίες του «Εθνος - Κυνήγι» η Αστυνοµία βρίσκεται πολύ κοντά στην εξάρθρωση του κυκλώµατος και το σίγουρο είναι ότι µε την αποκάλυψή του θα εξιχνιαστούν και άλλες υποθέσεις κλοπής κυνηγετικών σκύλων.
 
Η παρέα από το Διδυµότειχο θα ήθελε να ευχαριστήσει µέσα από το περιοδικό µας την Ασφάλεια Διδυµοτείχου, την Ασφάλεια Τριπόλεως και ιδιαίτερα τον διοικητή της που βοήθησαν τόσο στην ανεύρεση του σκύλου και την αποκάλυψη του κυκλώµατος των κλεπτοσκυλάδων που πουλούσαν στην Πελοπόννησο τα γουρουνόσκυλα που έκλεβαν από τον Εβρο!
 
Αυτό όµως που αξίζει να σηµειωθεί είναι η αναγκαιότητα να τοποθετήσουµε microchip στους σκύλους µας.
 
Πώς θα µπορούσε να γίνει η ταυτοποίηση του κλεµµένου σκύλου αν ο σκύλος δεν είναι εφοδιασµένος µε microchip; Οι περισσότερες παρέες που κυνηγούν αγριόχοιρο δίνουν αρκετά χρήµατα για αγορά κυνηγόσκυλων. Δεν µπορούν να δώσουν λίγα ευρώ ακόµη για να τοποθετήσουν τα microchip;
 
Καλό είναι επίσης πριν προβούν στην αγορά κάποιου σκύλου να κάνουν µια επίσκεψη στον κτηνίατρο ώστε να τους ενηµερώσει ποιος είναι ο πραγµατικός ιδιοκτήτης του σκύλου για τον οποίο ενδιαφέρονται και αν έχει δηλωθεί κλοπή µε τον συγκεκριµένο αριθµό microchip…
 
Υ.Γ. Στις φωτογραφίες εµφανίζονται και τα υπόλοιπα σκυλιά που είχαν κλέψει τα µέλη του κυκλώµατος, από τον Εβρο. Επειδή δεν έχουν βρεθεί ακόµη οι νέοι «ιδιοκτήτες», όσοι έχουν πληροφορίες ας επικοινωνήσουν µε το τηλέφωνο του «Εθνος - Κυνήγι»...