Προσοχή :  Δεν εκπροσωπώ κανένα Κόμμα Ανησυχώ Μόνο για το κυνήγι που για πολλούς από εμάς είναι τρόπος ζωής   

Η συνάντηση έγινε, οι φωτογραφίες βγήκαν και σε λίγο ακολούθησε και το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας το, δε μπορώ να πω πως δεν αισθάνθηκα μία σχετική ανακούφιση. Και φυσικά, πρώτο συστατικό της ανακούφισης, ήταν το ότι για πρώτη φορά διαφάνηκε πως δεν θα επικρατήσουν οι ακραίες ζωοφιλικές τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, που «σαν ευχή και απώτερο στόχο» έχουν την πλήρη κατάργηση της θήρας στην Ελλάδα.

Από προχτές, μετά τη συνάντηση της ΚΣΕ με το ΣΥΡΙΖΑ, το κυνήγι μπήκε δυνατά στη δημοσιότητα και μάλιστα αυτή τη φορά σε κεντρικές εφημερίδες και ιστοσελίδες μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, γεγονός πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ανακούφιση αυτή όμως, διήρκησε μόλις μια μέρα. Η χτεσινή σαφής και λιτή ανακοίνωση της ΚΣΕ, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών και εξαγωγής «ρομαντικών» συμπερασμάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει τίποτα από τις άκρως αντικυνηγετικές προγραμματικές του θέσεις.
 
Ο κ. Τσίπρας, είδε τους εκπροσώπους μας και φωτογραφήθηκε χαμογελαστός μαζί τους. Στη συνέχεια όμως τους άφησε με τους κυρίους Αποστόλου και Μπιλίνη, αρμόδιους για θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεκριμένοι κύριοι, όπως και προ ολίγων ημερών, ήταν σαφείς πως κανένα από τα 5 σημεία που έχουν θορυβήσει τους κυνηγούς στις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, δεν πρόκειται να αλλάξει.
 
Ήρθα, είδα και … φωτογραφήθηκα δηλαδή από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και η φωτογραφία έπαιξε παντού, οπότε το επικοινωνιακό κομμάτι πέτυχε προφανώς για το ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Για μας όμως δεν πέτυχε τίποτα και αν ο κ. Τσίπρας νομίζει πως καθάρισε με τους κυνηγούς με μια φωτογραφία με χαμόγελα και από πίσω Τρεμόπουλους, και αντικυνηγετικά μανιφέστα νομίζω πως είναι γελασμένος. 
Οι δέκα μέρες που απομένουν ως τις εκλογές είναι αρκετές όχι μόνο για να σβήσουν τα χαμόγελα, αλλά για να εκφραστεί και η οργή απέναντι στη διγλωσσία και τον αντικυνηγετικό φανατισμό που φανερά ή κρυφά εκδηλώνεται από το ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αν και τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν να θολώνουν συνεχώς το τοπίο, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις των κυνηγών και υποκρινόμενοι πως είναι και θιγμένοι από πάνω. 
 
Σαν να μην έφτανε αυτό, πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στη συντακτική ομάδα του ihunt σύμφωνα με τις οποίες, διάφοροι κυνηγοί, ακόμη και μέλη διοικήσεων κυνηγετικών οργανώσεων, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναδεικνύουν όσο θα έπρεπε τον προβληματισμό που επικρατεί στις τάξεις των κυνηγών από τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος. 
 
Και το κερασάκι στην τούρτα, βγήκαν και κάτι παπαγαλάκια πρόθυμα πάντα τέτοιες ώρες, που το παίζουν και κυνηγοί, να δηλώσουν πως ήταν υπερβολική, και λάθος η πρώτη ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε. σχετικά με το θέμα. Αυτή που ήταν τόσο ουδέτερη, που προσωπικά όταν τη διάβασα, έμεινα με την εντύπωση πως λείπει κάποιο φύλλο. Τα λένε αυτά, αυτοί που βάζουν το κόμμα πάνω από το κυνήγι και εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ως κυνηγοί για ψηφοθηρία, προσπαθώντας να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα του αντικυνηγετικού λόμπι που κάνει κουμάντο σε ότι αφορά στο κυνήγι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Γιατί είναι ασυμμάζευτη η αντίφαση από τη μια να λέει ο κ. Τσίπρας προ λίγων ημερών πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και από την άλλη να υπάρχει (με το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα) αναρτημένη εδώ και ένα μήνα η φράση:
 
«Είναι φανερό ότι μια συλλογικότητα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων ως απώτερο στόχο και ευχή θέτει την κατάργηση του κυνηγιού, μιας παραδοσιακής και στα παλιά χρόνια αναγκαίας για το ανθρώπινο είδος δράσης, που όμως στη σύγχρονη εποχή συνιστά ένα βάρβαρο, στην ουσία του, σπορ, έναν άχρηστο αναχρονισμό, ηθικά καταδικαστέο και κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβληματικό [κουλτούρα των όπλων, εθισμός στη θανάτωση νοημόνων και συναισθανόμενων πλασμάτων, συχνά κυνηγετικά ατυχήματα κλπ. ].» ως εισαγωγή για τις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι.
 
Είναι ασυμμάζευτη η αντίφαση, να λέει ο κ. Τσίπρας πως θα συνεργαστεί με τις κυνηγετικές οργανώσεις και στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι να υπάρχει η πρόβλεψη για κατάργηση της θηροφυλακής και ίδρυση νέας μη εξαρτώμενης από το κυνηγετικό λόμπι. (είναι σαν να λέει ο κ. Τσίπρας πως θα συνεργαστεί με το «κακό» κυνηγετικό λόμπι.)
 
Είναι ασυμμάζευτη η αντίφαση να ανακοινώνεται με πανηγυρισμούς, η συνεργασία του φανατικού αντικυνηγού Τρεμόπουλου και της παρέας του με το ΣΥΡΙΖΑ (συνεργασία για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε άλλες συνεργασίες, κατά τη γνώμη μας πιο σοβαρές από του Τρεμόπουλου Βλ. εδώ:Χυδαία συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ στον πατριώτη Χάρρυ Κλυνν. Κυβερνήστε με Τρεμόπουλους, για να φύγετε με ελικοπτερο. « www.olympia.gr ), και από την άλλη να βγαίνει ο κ. Τσίπρας με χαμόγελα φωτογραφίες με την ηγεσία της Κ.Σ.Ε. 13 μέρες πριν τις εκλογές, χωρίς όμως να αλλάζει τελικά τίποτα στο αντικυνηγετικό του πρόγραμμα.
Και είναι ασυμμάζευτη αντίφαση να έχεις φτιάξει προγραμματικές θέσεις για το κυνήγι με τους φανατικούς αντικυνηγούς χωρίς ούτε τη γνώμη των κυνηγών να έχεις πάρει και μετά να δηλώνεις κ. Τσίπρα πως ΘΑ συνεργαστείς με τους κυνηγούς αφού πάρεις την εξουσία.
 
Αν πραγματικά ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τους κυνηγούς, θα έπρεπε να το είχε δείξει λίγο νωρίτερα. Τώρα είναι μόνο ψήφοι. Και το 13 που είναι ο αριθμός των ημερών πριν τις εκλογές που συναντήθηκαν με την ΚΣΕ, θα βάλουμε τα δυνατά μας να είναι γρουσόυζικο για τους φανατικούς αντικυνηγούς και όχι για μας.

Ζητάμε καθαρές θέσεις γιατί πραγματικά ο τόπος χρειάζεται κατι νέο για να βελτιώσει να κακώς υπάρχοντα  αλλά προσθεού οχι να καταργήσει κάτι που για πολλούς από εμάς είναι τρόπος ζωής.