Αλλάζει τελείως ο τρόπος του κυνηγιού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  , απρόσμενες εξελίξεις για το κυνήγι μας επιφυλάσσει η διαπραγμάτευση των ….θεσμών στις Βρυξέλες.

Στην προσπάθεια του να γεμίσει τα ταμεία του κράτους που αδειάζουν, το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με την πρώην τρόιικα και τώρα θεσμοί, προτείνει ως μεταρρύθμιση που θα φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία και μάλιστα άμεσα, ένα νέο κυνηγετικό νόμο και καθεστώς.

      Όπως μας ενημέρωσε τηλεφωνικά συνεργάτης του  που  εργάζεται στις Βρυξέλες σε υπηρεσίες της Κομισιόν  και είχε στα χέρια του τις αναλυτικές προτάσεις, οι βασικές αλλαγές που θα φέρουν ζεστό χρήμα στα ταμεία αλλά και περισσότερο κυνήγι για τους κυνηγούς είναι.
      Αύξηση του χρόνου της θήρας. Ουσιαστικά θα μπορούμε να κυνηγάμε όλο το χρόνο μερικά θηράματα, όπως στην Αγγλία, πληρώνοντας όμως περισσότερα τέλη στο κράτος.
     Θα μειωθεί δραστικά το κόστος για την τοπική άδεια, σχεδόν στο μισό από σήμερα, το κράτος θα εισπράττει όμως περισσότερα τέλη και φόρους αλλά ο κυνηγός θα μπορεί να κυνηγά μόνο στην περιοχή του συλλόγου του και ένα μόνο θήραμα.         Αν επιθυμεί περισσότερα θηράματα θα πληρώνει περισσότερους φόρους και τέλη αναλογικά.
     Πολιτικά αυτό στηρίζεται στις θέσεις της κυβέρνησης ότι το κυνήγι είναι μια δραστηριότητα του λαού και όχι μόνο των πλουσίων.
      Οι άδειες θα είναι μόνο τοπικές , καταργούνται οι γενικές και περιφερειακές , επομένως όσοι θέλουν να κυνηγήσουν σε άλλες περιοχές θα πρέπει να βγάζουν αντίστοιχα πολλαπλές άδειες από κάθε Κυνηγετικό Σύλλογο. Όπως έδειξε η μελέτη που εκπονήθηκε αυτό θα τριπλασιάσει τα έσοδα των μικρών συλλόγων της επαρχίας αλλά και του κράτους. Πολιτικά θα είναι κερδισμένη η κυβέρνηση γιατί οι κυνηγοί της επαρχίας και όλοι οι μικροί σύλλογοι θα στηρίξουν το μέτρο αυτό.
    Τα ραβδωτά επιτρέπονται για κυνήγι ζαρκαδιών (?), ελαφιών, αγριογούρουνων κλπ. Φαίνεται ότι από την πίσω πόρτα κερδίζουμε και το κυνήγι του ζαρκαδιού αλλά συνδυάζεται με θεσμοθετημένες περιοχές για το κυνήγι αυτό.
    Οι βασικές αλλαγές για τον τρόπο έκδοσης της άδειας που θα φέρει τα πάνω κάτω στα κυνηγετικά πράγματα της χώρας κινούνται στην κατεύθυνση αυτή και θα έρθουν με νομοσχέδιο τον Απρίλιο, έτσι ώστε να αρχίσουν να εκδίδονται άδειας από τον Ιούνιο κιόλας.
      Από ότι φαίνεται ο στόχος είναι  η αποδυνάμωση της ΚΣΕ και των Ομοσπονδιών  και η  ενίσχυση των μικρών συλλόγων της επαρχίας με δέλεαρ τις φθηνές άδειες στα χωριά και τα περισσότερα έσοδα στους συλλόγους. Η Ομοσπονδιακοί  θηροφύλακες μετατάσονται όλοι στα τοπικά Δασαρχεία με το πρώτο κύμα προσλήψεων  των 15.000 που είναι σχεδόν έτοιμο. 
      Με τις  προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών  δεν συμφωνεί ο αρμόδιος υπουργός κ. Τσιρώνης και απειλεί με παραίτηση αν υλοποιηθούν, καθόσον πιέζεται από τους οικολόγους να βάλει βέτο, όμως οι πιεστικές ανάγκες της κυβέρνησης να μαζέψει χρήμα από κάθε πηγή και η συμφωνία της τρόικας ή θεσμών στις αλλαγές αυτές δείχνουν ότι θα υλοποιηθούν άμεσα.
     Εκεί που φοβόμαστε ότι θα μας κόψουν τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, τελικά θα προστεθούν ο Μάρτιος- Απρίλιος αλλά και ο Ιούλιος .
     Κάποιοι θα στεναχωρηθούν από τις αλλαγές αυτές και κάποιοι θα τις περιμένουν με χαρά από ότι φαίνεται. Οσοι δεν έχουν οικονομική άνεση ευνοούνται από το νέο πλαίσιο, αλλά και όσοι μπορούν να πληρώσουν περισσότερα θα κυνηγούν πολλά θηράματα για περισσότερους μήνες. Το κράτος εισπράττει περισσότερα, οι σύλλογοι της επαρχίας και αυτοί ακόμη περισσότερα..
      Ήταν τόσο εύκολο να γίνει και δεν το είχε σκεφτεί κανείς? Έπρεπε να φτάσουμε στη χρεοκοπία της χώρας για να δούμε μια άσπρη μέρα για το κυνήγι?
     Θα σώσει τελικά ο Σύριζα και η ....Τρόικα το Κυνήγι?
     Όπως θα έχετε αντιληφθεί ήδη αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί,  η συντακτική ομάδα  φρόντισε να ακολουθήσει πιστά το έθιμο της πρωταπριλιάς.
    Ως κυνηγοί που είμαστε δεν μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε χιουμοριστικά παρά με το κυνήγι μας. Η έκτακτη είδηση ότι αλλάζει το νομικό καθεστώς του κυνηγιού στην Ελλάδα, κατόπιν συμφωνίας των… θεσμών και της κυβέρνησης, ήταν φυσικά ένα χαριτωμένο πρωταπριλιάτικο αστείο.
    Ευχόμαστε καλό μήνα σε όλους  και του χρόνου να είμαστε καλά για να ευχαριστηθούμε το κυνήγι μας. Χωρίς περικοπές χρονικές και τοπικές.