Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω με το δόκανο στα χέρια

Επ΄αυτοφώρω συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (27/7) ένας 70χρονος Ροδίτης την ώρα που έστηνε ισχυρό δόκανο για λαγούς.

Ειδικότερα, οι δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου Χουρδάκης Σταμάτης και Μαστροσαββάκης Σταμάτης, τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2015, εντόπισαν άτομο να κινείται ύποπτα σε δασική περιοχή της δημοτικής ενότητας Καμείρου. Τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και ακινητοποιήθηκε την στιγμή που έστηνε αυτοσχέδια μεταλλική παγίδα (δόκανο) με σκοπό την παγίδευση-θανάτωση άγριων ζώων.

Κατασχέθηκε το δόκανο και σχηματίζεται δικογραφία από το Δασονομείο Έμπωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των αυξημένου κινδύνου για πρόκληση δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου, οι δασοφύλακες της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου έχουν ιδιαίτερα επιβαρυμένο φόρτο εργασίας καθ’όλο το 24ωρο. Το γεγονός αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα τους στην πάταξη της λαθροθηρίας και στην άσκηση του συνόλου των καθηκόντων τους.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα στο μήνα Ιούλιο που οι συγκεκριμένοι δασοφύλακες, ενώ βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, εκτός ωραρίου εργασίας και χωρίς καμιά υπερωριακή αμοιβή κινητοποιούνται άμεσα, με  υποδειγματικό τρόπο και συλλαμβάνουν επ΄ αυτοφώρω παραβάτες των διατάξεων περί θήρας που είτε εμπορεύονται δόκανα (ΕΔΩ) είτε τα χρησιμοποιούν με τον πλέον δόλιο τρόπο για την εξόντωση άγριων ζώων.