Παράνομα τα αντίσκηνα και η κατασκήνωση στα κυνηγοτόπια!

Αν στήνεις αντίσκηνο στον κυνηγότοπο,  για διαμονή, διαπράττεις παρανομία Για αυτό λοιπόν εν όψη της έναρξης του κυνηγίου καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί.

Ερώτηση με θέμα «Ποινικοποίηση του ελεύθερου τουρισμού» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι κάτι που απασχολεί και πάρα πολλούς κυνηγούς οι οποίοι συνηθίζουν να κατασκηνώνουν στα κυνηγοτόπια. Ειδικά στην έναρξη του κυνηγίου των τρυγονιών αλλά και αργότερα στο κυνήγι της πέρδικας ή του αγριόχοιρου  αρκετοί κυνηγοί διανυκτερεύουν σε αντίσκηνα που στήνουν κοντά στα κυνηγοτόπια τους. Και όμως αυτή η συνήθεια   είναι παράνομη!


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Ποινικοποίηση ελεύθερου τουρισμού.

Σήμερα, μετά από πέντε χρόνια άγριας λιτότητας λόγω των πολιτικών της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος της διαμονής σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή σε οργανωμένους από ιδιώτες χώρους κατασκήνωσης επιλέγουν την ελεύθερη κατασκήνωση. Η σημερινή συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας αντιλαϊκούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιδίδεται σε ένα σαφάρι βίαιης απομάκρυνσης, κατάσχεσης εξοπλισμού και τσουχτερών προστίμων στους ελεύθερους κατασκηνωτές.

Στο νότιο τμήμα της Κρήτης, που προσφέρεται για ελεύθερη κατασκήνωση, όπως για παράδειγμα στην περιοχή Καλοί Λιμένες, αυξάνονται οι περιπτώσεις βίαιης απομάκρυνσης ομάδων ελεύθερων κατασκηνωτών από κλιμάκια του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ).

Ειδικά σήμερα, στη δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, ενώ η κυβέρνηση θα έπρεπε, με κρατική χρηματοδότηση και μέριμνα, να διευκολύνει τους ελεύθερους κατασκηνωτές με την οργάνωση των βασικών υγειονομικών υποδομών, στηρίζοντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού για φθηνές διακοπές, πρωτοστατεί στην εφαρμογή της σχετικής αντιλαϊκής νομοθεσίας. Προβάλλει υποκριτικά το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά για να προασπίσει τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου.