Σύλληψη λαθροκυνηγών το Δεκαπενταύγουστο στην Αρκαδία

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, της μεγαλύτερης γιορτής του καλοκαιριού, τρία άτομα αρματώθηκαν με όπλο και προβολέα και βγήκαν να κυνηγήσουν νυχτιάτικα στην περιοχή της λίμνης Τάκα στην Τεγέα Αρκαδίας. 

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Νίκος Φούτρης του Κ.Σ. Τρίπολης και Μανώλης Ξυδιάς του Κ.Σ. Άστρους εντόπισαν και συνέλαβαν τα 3 άτομα με τις κατηγορίες άσκηση θήρας με χρήση προβολέων-ελκυστικών φώτων, παραποίηση κυνηγετικού όπλου με ενσωμάτωση φακού και άσκηση θήρας σε περίοδο που απαγορεύεται.

Από τα ξημερώματα Σαββάτου έως το βράδυ κρατήθηκαν στο Δασαρχείο Τρίπολης όπου έγινε κατάσχεση των όπλων, των φακών και του αυτοκινήτου και ο εισαγγελέας διέταξε την μεταγωγή τους στο δικαστήριο. Λόγω των εορτών δεν ολοκληρώθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε δικάσιμος στα τέλη Σεπτεμβρίου.  Σε επικοινωνία που είχεμε με τον πρόεδρο του κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Γιώργο Ρουμελιώτη ο ίδιος δήλωσε:

Για την ομοσπονδιακή θηροφυλακή δεν υπάρχει ούτε γιορτή ούτε αργία, αλλά το καθήκον μας είναι να εντοπίζουμε και να οδηγούμε στη δικαιοσύνη, οποιοδήποτε λειτουργεί σε βάρος των νόμιμων κυνηγών.