Τρίκαλα-Καρδίτσα: συνελήφθησαν λαθροθήρες!

Συγκεκριμένα στις 13-7-2015 ο θηροφύλακας κ. Βερεντζιώτης Αθανάσιος, εκτελώντας υπηρεσία, σε έλεγχο που έκανε σε διερχόμενο όχημα στη θέση Μύλος-Βούζα της Τ.Κ. Αγιοφυλλου του νομού Καλαμπάκας διαπίστωσε παράνομη θήρα και μεταφορά όπλου.

Στις 9-8-2015 και έπειτα από πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Ομοσπονδία για λαθροθηρία στο καταφύγιο άγριας ζωής, στην περιοχή Καλλιπεύκη , οι θηροφύλακες κ. Τσιολέκης Ηλίας και κ. Φιλιππίδης Φίλιππας βρίσκονταν εκεί όπου και διαπίστωσαν τη λαθροθηρία (οι παραβάτες βρισκόμενοι στο καταφύγιο θήρευαν με τη χρήση ελκυστικών φώτων). Όταν οι θηροφύλακες επενέβησαν οι λαθροθήρες αρνούμενοι τον έλεγχο τράπηκαν σε φυγή ενώ κάποια στοιχεία ταυτοποιήθηκαν από τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Στις 18-8-2015 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Μπαλαντίνας Δημήτριος διαπίστωσε παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου και παράνομη οπλοφορία, στη θέση Μοσχολουριώτικα του Δήμου Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας. Τέλος στις 22-8-2015 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κότσιαλος Χρήστος και Αλτάνης Σπύρος διαπίστωσαν παράβαση του νόμου περί θήρας στο Δ.Δ. Αγνατερού του Δ. Μουζακίου.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έχουν κατατεθεί μηνύσεις και τα όπλα έχουν κατασχεθεί και παραδοθεί στις Αρμόδιες Αρχές. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή συνεχίζει να δηλώνει έμπρακτα τη χρησιμότητά της και διαπρέπει στο έργο της δικαιώνοντας όλον τον αγώνα που δόθηκε έως σήμερα και θα συνεχίσει να δίνεται για την προάσπισή της.