Ενημερωτικά Νέα

Mon

07

Mar

2016

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ερλιχίωση!

Η ερλιχίωση είναι μια σοβαρή και ύπουλη ασθένεια των σκύλων, που προκαλείται από τσίμπημα μολυσμένου τσιμπουριού. Οφείλεται στον μικρoργανισμό  ehrlichia, που πολλαπλασιάζεται στα κύτταρα του αίματος και σταδιακά τα καταστρέφει. Δεν είναι όλα τα τσιμπούρια μολυσμένα, αρκεί όμως ένα μολυσμένο τσιμπούρι για να νοσήσει το ζώο.

Read More

Sun

03

Jan

2016

Οι …θεονήστικοι σκύλοι και οι δήθεν εκπαιδευτές! κείμενο: Ν. Φωτακόπουλος

Όσο και αν μοιάζει απίστευτο ακόμα και στην εποχή μας εξακολουθούν να υπάρχουν σκύλοι που κάνουν …κρά για ένα κομμάτι ψωμί. Όχι δεν μιλάμε για αδέσποτα που δεν έχουν φάει μπουκιά για  μέρες. Μιλάμε για σκύλους που τα αφεντικά τους δεν τα ταΐζουν από τσιγκουνιά ή επειδή  θεωρούν ότι πρέπει να είναι πεινασμένα για να κυνηγάνε καλύτερα! Ναι δυστυχώς εξακολουθεί να  επικρατεί αυτή η νοοτροπία έστω και σημαντικά περιορισμένη σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες όπου ο σκοταδισμός για τους σκύλους ήταν η επικρατούσα άποψη…

Read More

Fri

01

Jan

2016

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 

ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 

ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΤΗ 

Sat

28

Nov

2015

Χάθηκε Γκέκας Αρσενικό

   Χάθηκε Γκέκας Αρσ. στην περιοχή Ύπατο Θηβών την περασμένη Τετάρτη 19-11-2015. Εχει τσιπάκι ταυτοποίησης και το λουράκι του  φέρει το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του.

    Παρακαλούμε πολύ  όποιος γνωρίζει κάτι ή μπορεί να βοηθήσει στον εντοπίσμό του να επικοινωνήσει με το τηλ, 6945 789725 κος Μανώλης. Περιοχή Αττικης. Δίνεται και αμοιβή. 

     Συνημμένα υπάρχουν φωτογραφίες του εν λόγω σκύλου 

Read More

Thu

24

Sep

2015

Eσυ γιατί κυνηγάς;

Την απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα ο κάθε κυνηγός την δίνει μόνος του. Ανάλογα με την προσωπική του προσέγγιση και την δική του θεώρηση για τα του κυνηγίου. Εδώ δεν θα κάνουμε  ανάλυση για τις διαφορετικές απόψεις που είναι λογικό να υπάρχουν μια και οι προτιμήσεις του κάθε κυνηγού επηρεάζουν και την κυνηγετική του συμπεριφορά. Είναι λογικό ας πούμε ένας κυνηγός που κυνηγά με σκύλο φέρμας, ή έναν ιχνηλάτη, να έχει  σαν προτεραιότητα την απόλαυση της εκπαίδευσης και της καθοδήγησης του σκύλου του και ως δευτερεύον τελικό αποτέλεσμα, μιας μακροχρόνιας προσπάθειας, την κάρπωση του θηράματος. Αντίθετα ο κυνηγός που κυνηγά τσίχλες, τρυγόνια η οποιοδήποτε θήραμα χωρίς σκύλο  βρίσκει ευχαρίστηση στο αποτέλεσμα που φέρνει αποκλειστικά η δική του κυνηγετική και σκοπευτική ικανότητα. Και οι δυο προσεγγίσεις ασφαλώς είναι θεμιτές και κυνηγετικά παραδεκτές.

Read More

Mon

21

Sep

2015

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΤΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΟΧΗΜΑΤΑ

Πάρα πολλές φορές έχει τεθεί μεταξύ των συζητήσεων ζήτημα για την νομιμότητα των κουτιών μεταφοράς των κυνηγετικών μας σκύλων με πολλούς συναδέλφους να έχουν την απορία μήπως πληρώσουν… κάποιο τσουχτερό πρόστιμο ή τους ασκηθεί ποινική δίωξη από την Τροχαία.

Για το τρέιλερ, όπως είναι γνωστό σ’ όλους, όταν δηλωθεί αρμοδίως και εκδοθεί σχετική άδεια έλξεως από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών, δεν γεννάται ζήτημα. Επίσης, για τα κουτιά μεταφοράς των κυνηγετικών σκύλων που δεν εξέχουν από το αυτοκίνητο, δηλαδή βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου, πάλι δεν γεννάται ζήτημα.

Ο προβληματισμός όλων γίνεται για εκείνα τα κουτιά μεταφοράς κυνηγετικών σκύλων που εξέχουν από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά απαγορεύονται όλα, ανεξαρτήτως του μήκους της εξοχής και του όγκου τους, επειδή προεξέχουν του αυτοκινήτου και υπάρχει παραποίηση του αμαξώματος ή της άδειας κυκλοφορίας του και των πραγματικών δεδομένων του (διάσταση, χωρητικότητα, μήκος, κ.λ.π.), αλλά και μετατροπή του κέντρου βάρους και της γεωμετρίας του αυτοκινήτου.

Read More

Sat

19

Sep

2015

Στον Εισαγγελέα 25χρονος για βίντεο κακοποίησης λαγού

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκε ένας 25χρονος, κάτοικος της περιοχής της Σητείας με την κατηγορία της δημοσιοποίησης και προβολής κακοποίησης συλληφθέντος θηράματος, γεγονός που συνιστά ποινική παράβαση.

Όπως αναφέρει το anatolh.com, ο 25χρονος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο facebook βίντεο, στο οποίο φέρεται ο ίδιος να κρατά ένα λαγό, ενώ τρία σκυλιά δαγκώνουν επανειλημμένα το άτυχο ζώο, βασανίζοντας το!

Το γεγονός συνέβη το 2013, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όμως ο 25χρονος δημοσίευσε το βίντεο πρόσφατα.

Read More

Sat

12

Sep

2015

Οι λαγοί της πρώτης μέρας! Δύο και σήμερα

  Τρείς επίτέλους μέρες και έφτασε η ώρα! Η ώρα, και για τους απανταχού λαγοκυνηγούς αυτής της πατρίδας όπου η ίδια η έννοια του κυνηγίου είναι ταυτισμένη με το κυνήγι του λαγού….                 Η πρώτη μέρα λοιπόν, στο λαγοκυνήγι, είναι πάντα διαφορετική από τις υπόλοιπες μέρες της κυνηγοχρονιάς και επειδή ακριβώς είναι η πρώτη μέρα είναι και η πιο συναρπαστική. Η απραξία πολλών μηνών έχει ανεβάσει την λαχτάρα της προσμονής και οι ελπίδες όπως κάθε χρόνο αγγίζουν τα όρια της βεβαιότητας πώς ο λαγός που(μόνο εμείς) γνωρίζουμε στο τάδε μέρος θα καταλήξει στην τσάντα. Πιθανόν και ο δεύτερος….

Read More

Sat

12

Sep

2015

Κυνηγός και κυνηγόσκυλο έχασαν την ζωή τους μαζί

Σήμερα στα Μέγαρα Αττικής έχασε την ζωή του ένα Συνάδελφος Κυνηγός από την αγωνιά του να σώσει το κυνηγόσκυλο του το οποίο είχε φάει φόλα.

Την ώρα που μετεφεραν το κυνηγόσκυλο στο κτηνίατρο ο συνάδελφος έπαθε καρδιακή προσβολή και δυστυχώς χάθηκαν και η δυο. 
Ντροπή σε όλους αυτούς που βαζουνε φόλες εκτός από τα κυνηγόσκυλα μας χάθηκε έτσι άδικα ένας συνάνθρωπος μας . ...

Tue

08

Sep

2015

Θηροφύλακες συνέλαβαν τσοπάνο που έβαζε φόλες!

Συνελήφθη απο δυο θηροφύλακες βοσκός ο οποίος συστηματικά εξόντωνε σκυλάκια στην ευρύτερη περιοχή στο χωριό Χαράκι της Ρόδου 

Μετά απο επανειλημμένες καταγγελίες ανθρώπων της περιοχής εντοπίσθηκε χθες στην Αγία Αγάθη απο τους τους δυο θηροφύλακες, ο βοσκός έχοντας στην κατοχή του σαλάμια με στρυχνίνη και καραμπίνα ειδικά διαμορφωμένη για μεγάλα θηράματα …

Ο βοσκός ομολόγησε πως οι φόλες προοριζόταν για σκύλους γιατί ενοχλούσαν τα αδέσποτα κατσίκια τους …

Sat

22

Aug

2015

Προσοχή! Τα άγανα σκοτώνουν!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτής της εποχής είναι τα  λεγόμενα «άγανα». Με τον όρο άγανα αποκαλούμε στην πράξη τις διάφορες αιχμηρές κυρίως κορυφές από τα αγριόχορτα ή τα αποξηραμένα στάχυα, που μπορούν με κάποιο τρόπο να εισχωρήσουν μέσα στον οργανισμό και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Σημεία εισόδου αποτελούν τα αυτιά, τα πόδια και κυρίως τα σημεία ανάμεσα στα δάκτυλα, τα μάτια σπανιότερα (κάτω από τα βλέφαρα), η μύτη αλλά και κάθε σημείο της επιφάνειας του σώματος.

Read More

Mon

17

Aug

2015

Σύλληψη λαθροκυνηγών το Δεκαπενταύγουστο στην Αρκαδία

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, της μεγαλύτερης γιορτής του καλοκαιριού, τρία άτομα αρματώθηκαν με όπλο και προβολέα και βγήκαν να κυνηγήσουν νυχτιάτικα στην περιοχή της λίμνης Τάκα στην Τεγέα Αρκαδίας. 

Οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Νίκος Φούτρης του Κ.Σ. Τρίπολης και Μανώλης Ξυδιάς του Κ.Σ. Άστρους εντόπισαν και συνέλαβαν τα 3 άτομα με τις κατηγορίες άσκηση θήρας με χρήση προβολέων-ελκυστικών φώτων, παραποίηση κυνηγετικού όπλου με ενσωμάτωση φακού και άσκηση θήρας σε περίοδο που απαγορεύεται.

Read More

Sat

08

Aug

2015

Νέοι περιορισμοί στο κυνήγι. Δείτε ποια θηράματα κόπηκαν! Την ρυθμηστική απόφαση κυνηγίου 2015 - 2016

 Η νέα ρυθμιστική απόφαση για την θήρα δεν περιλαμβάνει ουσιαστικές αλλαγές στις ρυθμίσεις της θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016 όπως προπαγάνδιζαν από κοινού εδώ και μήνες τόσο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία όσο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Περιλαμβάνει όμως νέες απώλειες τόσο  σε χρόνο θήρας όσο και σε είδη.

Read More

Thu

06

Aug

2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπουργείo ΠΑΠΕΝ. Παρόμοια η νέα ρυθμιστική με την περσινή

Οι εκπλήξεις τελειωμό δεν έχουν. Σήμερα το πρωί από πηγές του υπουργείου ΠΑΠΕΝ πληροφορηθήκαμε ότι η νέα ρυθμιστική που θα υπογραφεί άμεσα θα είναι παρόμοια (ελάχιστες και άνευ ουσίας θα είναι οι διαφορές) με την περσινή. Μάλιστα για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά τους μας παρέπεμψαν στον Πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον κ. Τσιρώνη. 
 


Read More

Thu

06

Aug

2015

Παράνομα τα αντίσκηνα και η κατασκήνωση στα κυνηγοτόπια!

Αν στήνεις αντίσκηνο στον κυνηγότοπο,  για διαμονή, διαπράττεις παρανομία Για αυτό λοιπόν εν όψη της έναρξης του κυνηγίου καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί.

Ερώτηση με θέμα «Ποινικοποίηση του ελεύθερου τουρισμού» κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και Νίκος Καραθανασόπουλος, προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Read More

Mon

03

Aug

2015

Η Επιλογή του εκπαιδευτή ή των εκπαιδευτών

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούγονται παράπονα για τους εκπαιδευτές. –«Το πήγα μια χαρά σκυλί και όταν πήγα να το πάρω ήταν φοβισμένο και κρυβόταν όταν έβλεπε άνθρωπο»

κάποιος άλλος (εξαγριωμένος) ήθελε να υποβάλει μήνυση επειδή η χρονιάρικη σκυλίτσα που είχε εμπιστευτεί σε κάποιον για εκπαίδευση, έμεινε … έγκυος κάτω από άγνωστες συνθήκες!.

Read More

Thu

30

Jul

2015

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη και καταδίκη

    Έστησε 29 συρματοπαγίδες για λαγούς  αν και απαγορευμένη και οικολογικά απαράδεκτη η μέθοδος σύλληψης των λαγών με τα γνωστά από τα παλιά χρόνια  «λαγουδότελα», τα οποία συνήθως έστηναν οι λαθροθήρες σε καίρια στενά περάσματα του λαγού, δυστυχώς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και σήμερα ακόμη, σε αγροτικές περιοχές της Ιεράπετρας και μάλιστα σε εκτάσεις όπου δεν επιτρέπεται το κυνήγι. 

Read More

Wed

29

Jul

2015

Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω με το δόκανο στα χέρια

Επ΄αυτοφώρω συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (27/7) ένας 70χρονος Ροδίτης την ώρα που έστηνε ισχυρό δόκανο για λαγούς.

Read More

Thu

23

Jul

2015

Κυνήγι περιόδου 2015 - 2016

Αυτή θα είναι η Νέα Ρυθμιστική Απόφαση για το κυνήγι…

Xωρίς σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υπογράφει η Νέα Ρυθμιστική Απόφαση που θα καθορίζει την κυνηγετική δραστηριότητα για την περίοδο 2015-2016.

Read More

Sat

18

Jul

2015

Πρωτοφανές! Ο κ. Αγγελέτος κατέθεσε εξώδικο κατά της Ρυθμιστικής πριν την …έκδοσή της!

Αιφνιδιασμό της κυνηγετικής ηγεσίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιχειρεί, με ένα εξώδικο …6.000 λέξεων, ο γνωστός δικηγόρος κ Άγγελος Αγγελέτος ενεργώντας ως εκπρόσωπος του σωματείου ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ “.

Read More

Thu

02

Jul

2015

Ο ΚΣ Κορωπίου προστάτης του Υμηττού

Με το «Προεδρικό Διάταγμα του Υμηττού» να υφίσταται επί 4 χρόνια μόνο στα… χαρτιά, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου συνεχίζει τις συντονισμένες δράσεις του για να υπερασπιστεί και να προστατεύσει το βουνό, που όλοι οι άλλοι έχουν ξεχάσει! Αποτελεί ένα είδος ειρωνείας ότι αυτή τη στιγμή, οι μόνοι που πασχίζουμε να κρατήσουμε «όρθιο» τον Υμηττό και να περιφρουρήσουμε την πανίδα του, είμαστε εμείς οι κυνηγοί και οι οργανώσεις μας.

Read More

Fri

26

Jun

2015

Ενωτικό μήνυμα από την νέα διοίκηση του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη!

Ο κ. Φώτης Πεσιλής, ένθερμος λάτρης και γνώστης της φυλής, είναι ο νέος πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη μετά τις πρόσφατες εκλογές που έγιναν για την ανάδειξη νέας διοίκησης.Στο νέο διοικητικό συμβούλιο υπάρχει μεγάλη ανανέωση προσώπων μια και από το απερχόμενο διοικητικό μόνο ο έμπειρος,  περί τα κυνοφιλικά δρώμενα  κ. Ισίδωρος Θεοδωράκης ενώ οι υπόλοιποι προτίμησαν να δώσουν την θέση τους σε νεότερους.

Read More

Fri

05

Jun

2015

Ευχαριστίες και  συγγνώμες

  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους του φίλους και γνωστούς που μας εμπιστεύτηκαν τους μικρούς ιχνηλάτες για την εκπαίδευση τους στους χώρους παραμονή μας και εκπαίδευσης τους. Πιστεύουμε ότι ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες σας.

Read More

Mon

01

Jun

2015

Κυνοφιλικό σεμινάριο από τον ΚΣ Αχαρνών

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αχαρνών διοργανώνει κυνοφιλικό σεμινάριο την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του συλλόγου.

Read More

Wed

27

May

2015

Μαζικές Δηλητηριάσεις Ζώων στην Αττική

Μαζικές δηλητηριάσεις ζώων σε πολλές περιοχές καταγγέλλονται καθημερινά στις αρμόδιες Αρχές, με ισχυρά δηλητήρια που προκαλούν βασανιστικό θάνατο σε άγρια ζώα (αλεπούδες, νυφίτσες, δεκάδες αδέσποτα σκυλιά) αλλά και δεσποζόμενα ζώα, θέτοντας επίσης σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και ανύποπτων πολιτών που βγαίνουν να περπατήσουν στη φύση. 

Read More

Wed

27

May

2015

Απώλεια 'Οπλου

    Ένας 40χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Μηλεών στο Πήλιο, όταν πήγε να δηλώσει την απώλεια όπλου. Ο 40χρονος δήλωσε ότι δεν κατάλαβε σε ποια χρονική στιγμή  έχασε το δίκαννο κυνηγητικό του όπλο και συνελήφθη για πλημμελή φύλαξη.

Read More

Wed

20

May

2015

Απολογισμός θηροφύλαξης Κυνηγετικής Περιόδου 2014 – 2015 

Η ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης με τη λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής κατάφερε για μια ακόμα χρονιά (Κυνηγετική περίοδος 1/3/2014 με 28/2/2015) να έχει συνεχή παρουσία στο ύπαιθρο της Μακεδονίας και της Θράκης παρέχοντας προστασία στην άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον, προλαμβάνοντας ή καταστέλλοντας περιστατικά περιβαλλοντικής υποβάθμισης

Read More

Wed

01

Apr

2015

Αλλάζει τελείως ο τρόπος του κυνηγιού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  , απρόσμενες εξελίξεις για το κυνήγι μας επιφυλάσσει η διαπραγμάτευση των ….θεσμών στις Βρυξέλες.

Στην προσπάθεια του να γεμίσει τα ταμεία του κράτους που αδειάζουν, το υπουργείο οικονομικών σε συνεργασία με την πρώην τρόιικα και τώρα θεσμοί, προτείνει ως μεταρρύθμιση που θα φέρει ζεστό χρήμα στα ταμεία και μάλιστα άμεσα, ένα νέο κυνηγετικό νόμο και καθεστώς.

Read More

Wed

11

Feb

2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΑΓΟΚΥΝΗΓΩΝ @ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ

Read More

Fri

16

Jan

2015

Προσοχή :  Δεν εκπροσωπώ κανένα Κόμμα Ανησυχώ Μόνο για το κυνήγι που για πολλούς από εμάς είναι τρόπος ζωής   

Η συνάντηση έγινε, οι φωτογραφίες βγήκαν και σε λίγο ακολούθησε και το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάζοντας το, δε μπορώ να πω πως δεν αισθάνθηκα μία σχετική ανακούφιση. Και φυσικά, πρώτο συστατικό της ανακούφισης, ήταν το ότι για πρώτη φορά διαφάνηκε πως δεν θα επικρατήσουν οι ακραίες ζωοφιλικές τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ, που «σαν ευχή και απώτερο στόχο» έχουν την πλήρη κατάργηση της θήρας στην Ελλάδα.

Read More

Sun

11

Jan

2015

Προσοχή. Διαδικτυακή δημοσκόπηση για το κυνήγι!!!

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας (ΕΠΒ) διενεργεί διαδικτυακή δημοσκόπηση για το κυνήγι. Το ερωτηματολόγιο δημιουργήθηκε για να καταγράψει τις τάσεις και την γνώμη των πολιτών σχετικά με το κυνήγι!

Read More

Fri

09

Jan

2015

Κοντα στην εξαρθρωση μεγαλου κυκλωματος κλοπης γουρουνοσκυλων

Πολύ κοντά στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος που κλέβει κυνηγετικούς σκύλους βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Το κύκλωμα είχε εξαπλώσει τα πλοκάμια του από το Διδυμότειχο έως την Αρκαδία με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, με τον εγκέφαλο του κυκλώματος να βρίσκεται στη Θεσσαλία!

Read More

Tue

06

Jan

2015

Eνα βράδυ με το «Συνεργείο Δίωξης Αγριοκούνελων»

Αν είσαι κάτοικος ακριτικού νησιού, είναι λογικό να σκέφτεσαι ευφάνταστους τρόπους να σκοτώνεις την ώρα σου. Οι Λημνιώτες φαίνεται ότι έχουν μεγάλη φαντασία. Βοηθάνε βέβαια και οι συνθήκες, αφού τα τελευταία χρόνια το νησί έχει γεμίσει χιλιάδες άγρια κουνέλια.

Read More

Tue

06

Jan

2015

Κυνηγός τραυματίστηκε σε κυνήγι αγριογούρουνου

Στη σύλληψη του 51χρονου κυνηγού που πυροβόλησε καλά λάθος τον 54χρονο από την Κρυοπηγή σε κυνήγι στην περιοχή της Στεφανιάδας (Αργιθέας) προχώρησε η αστυνομία.

Read More

Mon

08

Dec

2014

Τραγικό. Σκότωσε κατά λάθος τον αδελφικό του φίλο

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από το τραγικό συμβάν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 39χρονος συμπολίτης μας πατέρας ενός παιδιού
Όλα έγιναν στις 8:30΄ το πρωί σε κατάστημα με είδη κυνηγίου και αλιείας που διατηρούσε ο άτυχος 39χρονος στη Λαμία.

Read More

Mon

08

Dec

2014

Λαθροθήρας στα καμμένα στη Χίο

Στις 06/12/2014 και ώρα 07:30, ο Ομοσπονδιακός θηροφύλακας  της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Αρχιπελάγους, Ταουσανίδης Απόστολος κατά την υπηρεσία του εντόπισε στην περιοχή Ρετσινάδικα (Βολισσό) Χίου, άτομο να κυνηγάει εντός απαγορευμένης περιοχής (λόγω πυρκαγιάς).

Read More

Thu

23

Oct

2014

Οι κυνηγοί δικάζουν Οικολόγους

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Κοζάνης η μήνυση εναντίον δύο στελεχών των Οικολόγων Πράσινων, της Βασιλικής Νάκου και του Λάζαρου Τσικριτζή, που το 2012 συνυπέγραψαν ανακοίνωση του κόμματος για περιστατικό λαθροθηρίας στην προστατευόμενη περιοχή των Πρεσπών.

Read More

Wed

08

Oct

2014

ΛΥΣΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Σωστή ενημέρωση, πρόληψη, επαγρύπνηση, όχι πανικό αλλά και εμβολιασμό ΟΛΩΝ των οικόσιτων και αδέσποτων ζώων συνιστούν ειδικοί επιστήμονες, με αφορμή την επανεμφάνιση του ιού της λύσσας στη χώρα μας μετά από 25 χρόνια.

Read More

Mon

06

Oct

2014

Μπαράζ συλλήψεων από θηροφύλακες  

       Μπαράζ συλλήψεων εξαπέλυσαν οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων Αμφιλοχίας, Βόνιτσας και Λευκάδας

Read More

Sat

20

Sep

2014

 Νέοι απόγονοι μονομάχοι

Όχι μόνο εκπαίδευση αλλά και όμορφες στιγμές δημιουργίας μικρών απογόνων

Read More

Sun

07

Sep

2014

Νέα ρυθμιστική για το κυνήγι περιόδου 2014 -2015

Με το δικαίωμα θήρευσης ενός επιπλέον αγριόχοιρου ανά ομάδα, αλλά και το άνοιγμα τριών νέων περιοχών, χαρακτηρισμένες ως ΖΕΠ, στους κυνηγούς εκδόθηκε και φέτος η ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Read More

Sun

07

Sep

2014

Υποχρεωτικό το τσιπάκι και στα κυνηγόσκυλα

Υποχρεωτικό το τσιπ στα κατοικίδια.Τσουχτερά πρόστιμα από 100 μέχρι 30.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες

Read More

Sun

24

Aug

2014

Παράσιτα σκύλων

Οι ψύλλοι και οι ψείρες του σκύλου μπορούν να περάσουν στον άνθρωπο χωρίς να μείνουν για πολύ καιρό πάνω του. Τα στρογγυλά σκουλήκια που εξεμεί ο σκύλος ή που εμφανίζονται στα περιττώματα του δεν μεταδίδονται στον άνθρωπο.

Read More

Wed

30

Jul

2014

Πως να σώσετε ένα ζώο από φόλα

Εκατοντάδες σκύλοι και γάτες χάνουν τη ζωή τους άδικα κάθε χρόνο στην Ελλάδα, επειδή κάποιοι «συνάνθρωποί μας» θεωρούν ότι τους ενοχλούν και αποφασίζουν να σκορπίσουν το θάνατο, μοιράζοντας φόλες.

Read More

Tue

29

Jul

2014

Κυνηγετικές Συμβουλές

Ακούμε για αργούς και γρήγορους ιχνηλάτες. Για κοντινής και για μακρινής έρευνας. Για ορεινούς και για πεδινούς... Ποιοι από αυτούς είναι περισσότερο αποτελεσματικοί; Κι αν είναι κάποιοι, γιατί να υπάρχουν οι άλλοι;

Read More

Mon

28

Jul

2014

Γενικές Συμβουλές Εκπαίδευσης

 Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ο σκύλος είναι ένα κοινωνικό ζώο με αγελαία ένστικτα. Πρόγονος του ο λύκος, δε ζει σε μια ισότιμη κοινωνία. Από μικρός μαθαίνει να σέβεται τη δύναμη των μεγαλύτερων και να αναγνωρίζει τη θέση του μέσα στην αγέλη υπακούοντας τον αρχηγό της.

Read More